Blog

Άμυλο Ταπιόκας

Το άμυλο ταπιόκας προέρχεται από τις ρίζες του τροπικού φυτού μανιόκα. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, καθώς επίσης και στα καλλυντικά προϊόντα. Τα στρογγυλά σωματίδια αμύλου ταπιόκας χαρίζουν υπέροχη αίσθηση λείας και απαλής επιδερμίδας.

Μπορεί αρχικά να προήλθε από τις τροπικές περιοχές της Αμερικής, στο μεταξύ, όμως, η μανιόκα καλλιεργείται τόσο στην Ασία όσο και στην Αφρική. Ο θάμνος της μανιόκα μπορεί να φτάσει έως και τα τρία μέτρα σε ύψος. Τα φύλλα της έχουν καταπράσινο χρώμα ενώ η διάταξη και το σχήμα τους θυμίζουν ελαφρώς χέρια.

Ποικίλες χρήσεις μίας μόνο ρίζας

Η καφετιά, σαν γογγύλι ρίζα του φυτού είναι δηλητηριώδης ωμή. Μόλις μαγειρευτεί, όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Σε όλο τον κόσμο, η ρίζα τηγανίζεται, βράζεται, μετατρέπεται σε πατατάκια, ενώ χρησιμοποιείται ακόμη και στη ζυθοποιία. Αποξηραμένη και ψιλοκομμένη, μας δίνει αυτό που ονομάζουμε άμυλο ταπιόκας. Στα καλλυντικά προϊόντα, το συστατικό αυτό χρησιμοποιείται για να χαρίσει μη λιπαρή, μεταξένια αίσθηση στην επιδερμίδα. Για παράδειγμα, η ικανότητά του να απορροφά και να δεσμεύει το νερό που προέρχεται από το δέρμα μειώνει τη δυσάρεστη αίσθηση που προκαλούν τα ιδρωμένα χέρια.

Ισχυρό όπλο κατά της κακοσμίας των ποδιών

Τα στρογγυλά σωματίδια του αμύλου ταπιόκας χρησιμοποιούνται και στη δραστική πούδρα ποδιών GEHWOL med Foot Pow­der για την καταπολέμηση της κακοσμίας και της εφίδρωσης των ποδιών. Η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του ενεργού συστατικού κλοτριμαζόλη προλαμβάνει τις μυκητιάσεις.

Go down Go Check More Close Document Search
Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok