Blog

Το τζίντζερ δεν είναι απλά ένα δημοφιλές μπαχαρικό για την κουζίνα

Το τζίντζερ είναι πραγματικά ωφέλιμο, όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά και για το δέρμα.

Στο θερμαντικό βάλσαμο ποδιών GEHWOL Warming Balm το τζίντζερ ενεργοποιεί, αναζωογονεί και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τη διατήρηση της θερμότητας στα πόδια.

Το τζίντζερ είναι ένα πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια Zingiberaceae. Πιθανώς να μην είναι τόσο γνωστό ότι το φυτό τζίντζερ φτάνει σε ύψος από 50cm έως 100cm και σχηματίζει κίτρινα άνθη που θυμίζουν ορχιδέες.

Από την άλλη, σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τον βολβό τζίντζερ, ή αλλιώς πιπερόριζα, που τη βρίσκουμε συνήθως στα ράφια των μπαχαρικών. Ο βολβός τζίντζερ είναι γνωστός για την αρωματική του οσμή και την πικάντικη γεύση του που οφείλεται στην ουσία τζιντζερόλη.

Ευδοκιμεί στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Καλλιεργείται κυρίως στην Ινδία, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Γαλλία και τη Νιγηρία, καθώς και τη Νότα Αμερική. Πιστεύεται ότι προέρχεται από τα νησιά του Ειρηνικού.

Είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό αλλά και θεραπευτικό προϊόν στη Νότια και Ανατολική Ασία εδώ και πολλά χρόνια. Μέχρι να εμφανιστούν οι πιπεριές τσίλι, το φυτό ήταν το μόνο διαθέσιμο «καυτερό» μπαχαρικό εκτός από το πιπέρι. Αναγνωρίστηκε ως θεραπευτικό προϊόν λόγω των  αντιβακτηριδιακών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του. Επίσης, χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για τις τονωτικές και αναζωογονητικές του δράσεις.

Το αιθέριο έλαιο τζίντζερ ή πιπερόριζας έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, της καταρροής και της γρίπης, καθώς βοηθά στον πυρετό και τη ναυτία. Είναι θερμαντικό και ενδείκνυται για τα κρύα άκρα, καθώς ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία.

Go down Go Check More Close Document
Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok