Blog

Τι είναι το έλαιο αβοκάντο;

Το αβοκάντο είναι στη μόδα και είναι ένα σταθερό κομμάτι της διατροφής για πολλά ευσυνείδητα άτομα ως προς τα θέματα υγείας. Τα καλλυντικά, με τη σειρά τους, χρησιμοποιούν εδώ και καιρό τις θρεπτικές ιδιότητες που υπάρχουν στο έλαιο αβοκάντο.

Το perse gratissima, γνωστό ως αβοκάντο, είχε ήδη καλλιεργηθεί και χρησιμοποιηθεί από τους ειδήμονες στην ιατρική Αζτέκους του Μεξικού. Σήμερα, αυτός ο πράσινος καρπός καλλιεργείται παγκοσμίως, κυρίως στις τροπικές περιοχές, στη Νότιο Αφρική, το Ισραήλ, την Καλιφόρνια και τη Νότια Ισπανία. Τα αβοκάντο ευδοκιμούν σε ζεστές και ενδεχομένως ξηρές περιοχές.

Όταν αγοράζετε αβοκάντο σε σούπερ μάρκετ της Γερμανίας, το πιο πιθανό είναι να συναντήσετε τον τύπο “Fuerte”. Αυτός ο τύπος καρπού έχει μεσαίο πράσινο κέλυφος και σάρκα με ανοιχτό κίτρινο προς πράσινο χρώμα. Από την άλλη, η ποικιλία “Hass” είναι πολύ κοινή στις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Είναι μικρότερο από το Fuerte και έχει στρογγυλεμένο σχήμα. Το κέλυφός του είναι παχύ και σκληρό. Η ποικιλία αυτή δεν προέρχεται από καλλιέργεια, πρόκειται για τυχαία μετάλλαξη. Το όνομά του προέρχεται από το γεγονός ότι ο Καλοφόρνιος Ρούντολφ Χας βρήκε κάποτε ένα δέντρο αβοκάντο στον κήπο του. Αυτό το δέντρο χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια στη γεωργία.

Πολύτιμο έλαιο

Από την άποψη της βοτανολογίας, το αβοκάντο είναι μούρο. Η θρεπτική του σάρκα δεν είναι μόνο τροφή, αλλά χρησιμοποιείται και για την παραγωγή ελαίου αβοκάντο. Ένα ώριμο αβοκάντο μπορεί να έχει περιεκτικότητα σε λάδι έως 25%. Λόγω των εξαιρετικών θρεπτικών ιδιοτήτων του για το δέρμα, το έλαιο του αποτελεί μέρος της συνταγής πολλών καλλυντικών υψηλής ποιότητας. Είναι καλά ανεκτό ακόμη και από ευαίσθητο δέρμα.

Οι «βιταμίνες περιποίησης» και τα απαραίτητα κορεσμένα λιπαρά οξέα του ελαίου αβοκάντο θρέφουν άψογα το δέρμα, έτσι ώστε να μπορεί να εκτελέσει τις προστατευτικές του λειτουργίες. Το έλαιο διεισδύει εύκολα στο δέρμα και αναδεικνύει τις ιδιότητες σταθεροποίησης του προστατευτικού φραγμού του. Υποστηρίζει την προστατευτική λειτουργία του δέρματος από τα εξωτερικά παθογόνα, ενώ ρυθμίζει την απώλεια υγρασίας στο εξωτερικό. Το έλαιο αβοκάντο αναδεικνύει τις αποδεδειγμένες θρεπτικές ιδιότητές του για το δέρμα, σε προϊόντα όπως το GEHWOL FUSSKRAFT Soft Feet Scrub, το GEHWOL FUSSKRAFT Leg Vitality και την GEHWOL med Lipidro Cream.

Gehwol_journal_201702

Go down Go Check More Close Document
Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok