Κατηγορία:

Παθήσεις Ποδιών

Προτεινόμενα προϊόντα:

Gehwol med Lipidro Cream

Περισσότερες πληροφορίες:

Ξηροδερμία / Σκασίματα

Χοντρές κάλτσες και ζεστές μπότες: η καλύτερη προστασία για να μην κρυώνουν τα πόδια σας το χειμώνα. Μόνο που όταν τα πόδια εγκλωβίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν αερίζονται. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα να γίνεται ξηρό και εύθραυστο – πελματιαία δερματίτιδα.

 Όταν το δέρμα των ποδιών κοκκινίζει, ξεφλουδίζει και σκίζεται, το πρώτο πράγμα που σκέπτονται πολλοί άνθρωποι είναι ότι έχουν κάποια μυκητίαση. Όμως τα ίδια συμπτώματα χαρακτηρίζουν την πελματιαία δερματίτιδα. Οι μυκητιάσεις προτιμούν το υγρό και ζεστό περιβάλλον όπως είναι το τμήμα ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών και από εκεί εξαπλώνονται σε ολόκληρο το πέλμα. Στην πελματιαία δερματίτιδα όμως, οι μεταβολές του δέρματος συνήθως εμφανίζονται αρχικά στα πέλματα και στις άκρες των δακτύλων των ποδιών. Η διαφορά δεν είναι εύκολα αντιληπτή. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιατρός πρέπει να κάνει λήψη δερματικών ξεσμάτων και στη συνέχεια καλλιέργεια ώστε να διαπιστωθεί η αιτία της πάθησης.

Τα άτομα που είναι ευαίσθητα σε περιβαλλοντικές επιδράσεις, π.χ. άτομα με αλλεργία ή νευροδερματίτιδα, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην πελματιαία δερματίτιδα. Η ξηροδερμία προκαλείται εξαιτίας της έλλειψης των φυσικών λιπιδίων του δέρματος, των ceramides. Ως εκ τούτου, μειώνεται η προστατευτική λειτουργία του δέρματος και υπάρχει απώλεια υγρασίας. Η απώλεια υγρασίας εντείνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι τα πόδια που είναι εγκλωβισμένα σε κλειστά υποδήματα, ιδρώνουν περισσότερο, κάτι που είναι δύσκολο να αποφευχθεί το χειμώνα. Συνεπώς, είναι απαραίτητη η τακτική περιποίηση των ποδιών με το κατάλληλο προϊόν (όπως είναι η GEHWOL med Lipidro Cream). Επίσης, τα υποδήματα θα πρέπει να αφαιρούνται όσο συχνά γίνεται και οι κάλτσες να είναι από φυσικά υλικά!

original

Leave a Reply