Κατηγορία:

Ενδιαφέροντα άρθρα

Προτεινόμενα προϊόντα:

Gehwol

Περισσότερες πληροφορίες:

Δεν θα μπορούσαμε να περπατήσουμε, να σταθούμε όρθιοι και να τρέξουμε χωρίς αυτά. Συχνά πολλοί από εμάς παραμελούμε την φροντίδα τους, αλλά ακόμα και εκείνοι που νομίζουν οτι κάνουν κάτι καλό γι αυτά, συχνά κάνουν λάθη! Μύθοι και αλήθειες για τα πόδια μας, από την Natura Pharm, εδώ!

Στους ενήλικες, το μέγεθος του παπουτσιού δεν αλλάζει.

Ακόμα και στους ενήλικες, το μέγεθος του παπουτσιού, μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω μιας εγκυμοσύνης, λόγω προχωρημένης ηλικίας.Ακόμα και λόγω αυξομείωσης βάρους, μπορεί να παρατηρηθεί έως και 2 νούμερα διαφοροποίηση στο μέγεθος!

Οι σαγιονάρες είναι καλές για τα πόδια.

Το “άνετο” δεν σημαίνει και απαραίτητα και “καλό” για τα πόδια! Συχνά οι αγαπημένες σαγιονάρες δεν προσφέρουν καμία στήριξη στην “καμάρα” του ποδιού, επιβαρύνοντας καταστάσεις όπως η πλατυποδία.

Με τις σαγιονάρες αποφεύγονται οι μυκητιάσεις.

Με το να φοράμε σαγιονάρες σε ντουζ ή αποδυτήρια, σαφώς και μειώνονται οι πιθανότητες για να μεταδοθούν μύκητες. Παραμονεύουν όμως σε μέρη με υγρασία και σε ιδρωμένες κάλτσες και παπούτσια. Γι αυτό, ο αθλητικός εξοπλισμός πρέπει να πλένεται συχνά και τα αθλητικά παπούτσια να αερίζονται καλά, για την αποφυγή μόλυνσης.

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι ο κύριος λόγος που δημιουργούνται κάλοι.

Λάθος!Αντιθέτως, οι ειδικοί πιστεύουν οτι ακόμα και για την εμφάνιση κάλων, ευθύνεται η κληρονομικότητα! Βέβαια, έχει αποδειχτεί οτι ψηλότερο τακούνι απο 5 πόντους, ίσως προκαλέσει προβλήματα σφυροδακτυλίας.

Περπατώντας ξυπόλητοι ενδυναμώνεται το πόδι.

Με το να περπατάμε ξυπόλητοι σε επιφάνειες θερμοκρασίας 20-25 βαθμών, όντως δυναμώνουμε τους μυς των ποδιών μας.

care for beautiful woman legs

Leave a Reply