Blog

Η αρχή του πιγκουΐνου – Πως οι πιγκουΐνοι ζεσταίνονται

Οι ζεστές κάλτσες, μια μάλλινη κουβέρτα, ένα αχνιστό φλιτζάνι τσάι και ένα θερμαντικό μασάζ ποδιών είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε τις μέρες που έχει κρύο. Οι πιγκουΐνοι, στο μεταξύ, ζεσταίνονται πολύ διαφορετικά. Έχουν τους δικούς τους μηχανισμούς θερμότητας και αισθάνονται αρκετά άνετα στον νότιο πόλο. Αναπτύσσονται 12 φτερά ανά τετραγωνικό εκατοστό σε κάθε σημείο του σώματός τους, εκτός από τα πόδια τους. Τα πόδια παραμένουν γυμνά και κρύα. Έτσι ο πάγος από κάτω να μη λιώνει και τελικά να προκαλεί το πάγωμα των πιγκουΐνων. Αυτό προστατεύει επίσης, από την απώλεια θερμότητας.

Η αρχή της κυκλοφορίας: Ζεστό αίμα ρέει στα πόδια μέσω μικρών αιμοφόρων αγγείων. Η θερμότητα δεν χάνεται, επιστρέφει στο κρύο αίμα που ρέει από τα πόδια προς το κέντρο του σώματος στις φλέβες. Οι πιγκουΐνοι ελαχιστοποιούν επίσης την επαφή μεταξύ των ποδιών τους και του εδάφους, καθώς στέκονται στωικά στις φτέρνες τους. Με περαιτέρω μείωση της απώλειας θερμότητας με αυτόν τον τρόπο, βοηθούν επιπλέον στο να διατηρείται το σώμα τους ζεστό.

Τα κρύα πόδια στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Ενώ οι πιγκουΐνοι ζεσταίνονται με τους παραπάνω τρόπους, εσείς αν θέλετε να διατηρήσετε τη σωστή θερμοκρασία στα πόδια σας, χρησιμοποιήστε το Θερμαντικό Βάλσαμο Gehwol Warming Balm που ζεσταίνει προοδευτικά τα πόδια σας, ενώ παράλληλα περιποιείται και ενυδατώνει το δέρμα.

Το θερμαντικό βάλσαμο περιέχει  εκχυλίσματα από φύκια, πιπέρι καγιέν και τζίντζερ (πιπερόριζα) καθώς επίσης και αιθέρια έλαια από δενδρολίβανο και λεβάντα που διεγείρουν την μικροκυκλοφορία του αίματος. Παράλληλα, τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά αποκαθιστούν και δεσμεύουν τη φυσική υγρασία του δέρματος και παρέχουν αποτελεσματική ενυδάτωση. Περιέχει έλαιο αβοκάντο, κερί μέλισσας και λανολίνη, αλόη βέρα, ουρία και γλυκερίνη

Με το Θερμαντικό Βάλσαμο Gehwol Warming Balm το δέρμα σας θα γίνει αισθητά πιο λείο και απαλό ενώ μπορείτε να απολαμβάνετε ευχάριστα ζεστά πόδια για πολλές ώρες!

Tip: εφαρμόστε μεγαλύτερη ποσότητα στα πέλματα των ποδιών σας απ’ ότι στην ραχιαία επιφάνεια.

Go down Go Check More Close Document Search
Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok