1

Ήδη από το 1966 η GERLACH Technik έχει αποκτήσει φήμη με την ανάπτυξη και την διάθεση συσκευών, εργαλείων και εξοπλισμού. Το 1969 διατέθηκε στην αγορά η πρώτη συσκευή περιποίησης της GERLACH με συσκευή χειρός με μικρομοτέρ και φυγοκεντρική σύμπλεξη.

Στα χρόνια που ακολούθησαν οι μικροκινητήρες απέκτησαν περισσότερη ισχύ, μειώθηκαν οι δονήσεις τους και αυξήθηκαν ολοένα και περισσότερο οι στροφές τους. Επιπλέον μειώθηκαν οι δονήσεις, χρησιμοποιώντας καλύτερα ισορροπημένες φρέζες, τρυπάνια και λειαντήρες. Συγχρόνως μπορούσαν να κατασκευαστούν οι χειροσυσκευές ελαφρύτερες και λεπτότερες.

Επιπλέον διευκολύνσεις της εργασίας επέφεραν π.χ. το 1984 ο πατενταρισμένος μηχανισμός ταχείας ζεύξης με ένα μοχλό, που εισήχθη από την GERLACH Technik και οι απλές, συνοπτικές δυνατότητες χειρισμού. Οι συσκευές για την αναρρόφηση της σκόνης λείανσης που βλάπτει την υγεία λειτουργούν σήμερα αθόρυβα και έχουν μεγάλη ισχύ.

Για λεπτές εργασίες υπάρχουν χειροσυσκευές με μικρομοτέρ και τεχνολογία ψεκασμού. Ένα λεπτό νέφος ψεκασμού συνενώνει την σκόνη λείανσης και ψύχει συγχρόνως το πεδίο εργασίας. Η εργασία με τη φρέζα και το λειαντήρα σε υψηλές στροφές διεξάγεται με τον τρόπο αυτό άνετα και χωρίς πόνο για τον ασθενή και λιγότερο χρονοβόρα και ασφαλέστερα για αυτόν που περιποιείται το πόδι.