Περιποίηση Νυχιών: Υγεία και ομορφιά πάνε μαζί!

Η περιποίηση των νυχιών, ποδιών και χεριών, ειδικά για τις γυναίκες, αλλά εξίσου απαραίτητη για τους άνδρες, είναι μέρος της βασικής φροντίδας του σώματός μας. Για να είναι τα νύχια μας καθαρά, όμορφα και υγιή πρέπει να φροντίζουμε τακτικά, αυτόν τον «καθρέφτη» της υγείας του οργανισμού μας.

Χρήσιμες Συμβουλές

thumb_gehwol_3218_fin(1)

Περιποιηθείτε τα νύχια σας ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία. Είναι ένα μικρό δώρο υγείας προς τον εαυτό μας!

Εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα εργαλεία & δυναμωτικά νυχιών. Τα βασικά είναι: Λίμα, ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες άκρες, πενσάκι για παρωνυχίδες, νυχοκόπτης, λίμα για το γυάλισμα των νυχιών. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να σπρώξετε τα πετσάκια, χρησιμοποιήστε ειδικό λάδι για να μαλακώσετε το δέρμα γύρω από το νύχι καθώς και προϊόντα τα οποία δυναμώνουν τα νύχια και τα προφυλάσσουν από μολύνσεις.

Προσέχετε όταν σπρώχνετε τα «πετσάκια», ώστε να μην πληγώσετε το δέρμα γύρω από το νύχι για να μην δημιουργηθεί εστία μόλυνσης.

Εμπιστευθείτε τους ειδικούς! Αφεθείτε στα χέρια των κατάλληλων επαγγελματιών ποδοαισθητικών για μία σωστή περιποίηση, η οποία θα ωφελήσει την υγεία των νυχιών σας, και θα προσδώσει ομορφιά στα χέρια και στα πόδια σας.

Αφαιρέστε εντελώς υπολείμματα βερνικιών από τα νύχια σας, χρησιμοποιώντας ξεβαφτικό με λάδι, χωρίς ασετόν για να μην τα ταλαιπωρείτε και φθείρετε την επιφάνειά τους.

Δώστε φυσικό σχήμα στα νύχια σας, ακολουθώντας το σχήμα του δακτύλου. Χρησιμοποιείστε τη λίμα και το ψαλίδι για να στρογγυλέψετε ελαφρώς τις γωνίες του νυχιού έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσουν στο δέρμα.