Νυστέρια – Λεπίδες Περιποίησης Ποδιών

Στην περιποίηση των ποδιών η σωστή αφαίρεση κερατώδους ιστού και κάλων σε εξαιρετικά καταπονημένα σημεία του ποδιού είναι καθημερινή ρουτίνα που απαιτεί τα κατάλληλα εργαλεία.

Με την χρήση των σωστών νυστεριών, λεπίδων και βάσεων για λεπίδες, μια ταχεία και ανώδυνη θεραπεία είναι δεδομένη.

Κοίλης σμίλης – Φορείς & Λεπίδες

Με τις λεπίδες κοίλης σμίλης θεραπεύονται πολλά προβλήματα των ποδιών με ιδαίτερη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια. Το “κράτημα μολυβιού” επιτρέπει μια ιδιαίτερα διακριτική εργασία στα προβληματικά σημεία. Οι λεπίδες κοίλης σμίλης αλλάζουν εύκολα, είναι ξεχωριστά συσκευασμένες και αποστειρωμένες και ανταποκρίνονται έτσι στις σημερινές απαιτήσεις ενός σύγχρονου ιατρείου περιποίησης ποδιών. Υπάρχουν διαθέσιμες διαφορετικές λεπίδες κοίλης σμίλης ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει.

Μεγέθη 1-3
για την αφαίρεση κάλων,κεράτινων σκληρύνσεων στις πτυχώσεις των νυχιών καθώς και νυχιών που έχουν εισχωρήσει στο δέρμα και μαλακών κάλων ανάμεσα στις φάλαγγες.Για την αφαίρεση ενός κάλου η λεπίδα οδηγείται π.χ.με μια περιστροφική κίνηση από αριστερά προς τα δεξιά ή ανάποδα,κυκλώνοντας τον πυρήνα του κάλου και αφαιρώντας τον μετά την ελευθέρωσή του.

Μεγέθη 5-12
για την αφαίρεση όλων των κεράτινων σκληρύνσεων στο πόδι, π.χ.θεραπεία ρωγμών στην πτέρνα και ραγάδων, αλλά και για την αφαίρεση επίπεδων και σχοινόμορφων κεράτινων ιστών.Η εργασία γίνεται καλύτερα με τις λεπίδες Αρ.5-8.Για την αφαίρεση ισχυρών και επίπεδων κεράτινων σκληρύνσεων ενδείκνυνται οι λεπίδες 10&12.